Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Revista Mirall

Política, barça i feminisme

Andrea Ros: “Maternar de forma feminista vol dir posar-nos al centre i cuidar les parcel·les de la vida, més enllà de la maternitat”

Entro a la feina a quarts de vuit del matí, però fins a les nou no comença a arribar la gent, així que sovint aprofito aquesta estona per endreçar papers, llegir el diari i -per què no dir-ho- contestar whatsapps.

Estava al meu lloc de treball quan l’Andrea, la meva millor amiga de la infància, va dir pel grup “tindré un bebè”. Vaig explotar d’emoció i d’alegria. Ella ara té vint-i-un anys i, tot i que fa temps que no la veig, sé que si ho va dir era perquè la decisió ja estava presa i que estava emocionada i aterrida a parts iguals. Vaig trigar mil·lèsimes de segon en obrir-la per privat i dir-li “tia, has de seguir a insta a Madremente, és una noia que va tenir el primer bebè amb vint-i-tres anys i també es diu Andrea, segur que t’ajuda”.

L’Andrea (no la meva amiga), sinó l’Andrea Ros, és actriu, mare i feminista. No sé si exactament en aquest ordre, però el seu compte d’Instagram on parla com a mare i acompanyant de maternitats (@madremente) té més de vint-i-quatre mil seguidors. No és pas poca cosa. No són pas poques mares ni poques criatures.

Llegir el text
Revista Mirall
04 September 2020