Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Revista Mirall

Política, barça i feminisme

Nazareth dos Santos: artista, però també musa

La Nazareth m’obre la porta de casa seva, a la dreta es troba el seu estudi, presidit per una taula blanca. Em fixo en el vibrador lila que hi ha sobre l’escriptori, al costat d’una pila de papers blancs i un parell d’esbossos del que, sembla, serà una il·lustració on la protagonista és la joguina sexual. Observo l’habitació i penso que es nota que va estudiar disseny d’interiors, és d’estil nòrdic, lluminosa i plena d’estris per dibuixar, obres seves i llibres d’art, entre els quals distingeixo Lautrec, Klimt o un de Figure Drawing,

Des de petita li agrada l’art i dibuixa, és cosa de família, els seus pares portaven a les trigèmines a tallers de manualitats. Va estudiar el batxillerat d’arts, on va aprendre molt sobre artistes però artistes homes, és clar. Després, va continuar amb el disseny d’interiors però, diu, era massa quadriculat i va començar amb la il·lustració creativa, amb la que va descobrir la seva vertadera vocació, “mama vull ser il·lustradora” -recorda somrient-. Ara, inspirada per la política i per moltes altres ximpleries a les quals normalment no parem atenció, ha aconseguit ser-ho.
Revista Mirall
26 October 2020