Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Revista Mirall

Política, barça i feminisme

L’existència (o inexistència) d’una escriptura femenina

La literatura escrita per dones, iniciada al segle XIX, comparteix un conjunt de característiques que la diferencien de la resta d’escrits. D’una banda, un punt de vista reflexiu, intimista i analític pel que fa a la identitat pròpia i la realitat del món. D’altra, la necessitat imperant de tractar temes propers a la vida quotidiana: relacions socials, amor, maternitat, família… Finalment, l’interès per tots aquells gèneres literaris allunyats de la tradició masculina, és a dir, la novel·la, les cartes, el diari o, fins i tot, l’autobiografia. 
La pregunta que m’agradaria posar de manifest avui és si aquestes característiques són pròpies de la literatura femenina per raons biològiques o perquè, culturalment, les dones escriptores s’han vist obligades a comportar-se com un subgrup a part de la gran literatura general (aquella escrita per homes).

Llegir el reportatge

Revista Mirall
24 February 2020