Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Revista Mirall

#Novacultura

  • 26
    Mecenes

Gol per l’esquadra al sexisme

Fa poc més de tres anys, la Federació Catalana de Futbol (FCF) encetava el que seria una de les mesures d’igualtat més importants en el món de l’esport femení català: la campanya #Orgullosa. Música alegra, llums de colors, molta energia i el color taronja com a predominant de l’espectacle. El 27 de juny de 2017, TV3 emetia l’acte de presentació d’un pla temporal que pretenia impulsar el creixement del futbol i el futbol sala femení després de dècades de reclamacions. Un propòsit que ara, en plena transició cap a una nova normalitat, arriba a la seva fi. 
“La campanya #Orgullosa és una iniciativa triennal que la Federació no podria sostenir de forma permanent”, explica en Chus Esteban, cap del Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala. Cosa amb què la Teresa Miralpeix no està del tot conforme. “Jo apostaria per una ampliació del projecte. Ens hem posat al nivell de comunitats com Madrid o Andalusia, detenir-nos ara seria un error”. La delegada de les seleccions femenines d’aquest esport fa vint anys que està en el càrrec però ha hagut d’esperar quinze per veure a les noies guanyar algun campionat.

Llegir tot el text.
Revista Mirall
19 Octubre 2020